De skall lära sig värdet av pengar

I dagens samhälle så har de flesta tillgång till pengar, det flesta (Läs: de flesta) har en väldigt bra vardag.

Om jag jämför det mina barn får idag mot det jag fick när jag var lite så ser vi en väldigt stor skillnad.

När vi var små så åkte vi till Liseberg en gång om året, det var det vi hade råd med. Vi käkade på Mcdonalds max en gång i månaden och på julafton så hade man oftast önskat sig en sak och man hoppades innerligt på att få det. Ibland fick man det och ibland fick man det inte.

Idag åker jag och barnen till Liseberg när vi känner för det, Mcdonalds besöker vi när vi inte orkar laga mat och barnen få så mycket julklappar att de har svårt att uppskatta det.

eftersom allt är så lättillgängligt i dagsläget så har barn svårt att uppskatta värdet av pengarna och jag skyller inte på dom, utan det är ju vi föräldrar som bär de ansvaret. Nästa år skall dotterns klass åka utomlands och för det måste det ju finnas pengar. Jag trodde att de skulle be oss föräldrar att betala men så var inte fallet, barnen skall få jobba ihop sina pengar. De måste alltså tjäna pengar till klassen, eller som man säger på Finska tehdä rahaa joukkueelle.

De skall sälja kakor och får de ihop pengarna så åker dom, gör dom inte det, då stannar dom i sverige.

Detta ger ju barnen en chans att faktiskt förstå värdet i pengar. Jobbar jag hårt får jag pengar, gör jag inget får jag inget tillbaka.