Skillnader mellan elbolagen

Äntligen är vi inne i den så kallade bostadsbubblan. Vi har bott i en hyresrätt och har aldrig riktigt haft behovet av att köpa något, vilket man ångrar i dagsläget.

Förra veckan fick vi nycklarna till vår nybyggda lägenhet och jag kan inte riktigt beskriva känslan av att stiga in i något helt nytt. Vi har gjort tillval, så man stiger in i något man trivs med från början och bara det är magiskt.

Allt är verkligen nytt och då syftar jag självklart inte på lägenheten, utan alla nya avtal man skall skriva på, kostnader man måste ha koll på. Elen, bara det är helt nytt. I vår tidigare hyresrätt så ingick elen i hyran, vilket gjorde att vi aldrig behövde tänka på elbolag, vart var elen billigast å så vidare.

Nu har jag vart tvungen att sätta mig in i allt och detta med elen var lite svårare än jag trott men till slut så landade jag hos ett bolag som jag tror är det bästa för oss.

Kan ni gissa vilket bolag det är?

Göta Energi givetvis, Göta energi köper el till inköpspris, vilket gör det betydligt billigare än andra elleverantörer. förutsatt att de köper elen till ett vettigt pris och det tror jag definitivt att dom gör 🙂

Nu inväntar jag på att de skall skicka mig kontraktet, sen är det bara att börja tända lamporna, men inte allt för mycket får då springer kostnaden iväg. 

Det känns lite skumt att behöva tänka på elen och det är definitivt något vi bör tänka på, nu när vi betalar det själva.

Göta energi och el till inköpspris

Här hittar ni ett par rader från deras hemsida, jag har underlättat det för er och kör en enkel sammanfattning. Ni får tacka mig senare, samma sak för er Göta, nu kommer ni säkert få en jäkla massa kunder tack vara detta. Skämt å sido, se nedan.

Avtal
Du har fått ett erbjudande om vårt mest populära avtal:
El till inköpspris. Ett rörligt elavtal utan påslag – du betalar samma pris för elen som vi köper in den för. Det enda som tillkommer är elcertifikatavgift, moms samt en låg fast månadsavgift som baseras på din årsförbrukning (39:-/månad om du förbrukar upp till 5000 kWh/år och 59:-/månad om du förbrukar mer än 5000 kWh/år). Ett förmånligt elavtal med pris som följer årstiderna.